Verwarming

Van ontwerp

tot plaatsing

Van bij het ontwerp van uw verwarmingsinstallatie tot de plaatsing ervan kunt u rekenen op de jarenlange vakkennis van Bart Ver Eecke.

Bij het ontwerp van de installatie doen we eerst en vooral een grondige warmteverliesberekening zodat de verwarmingsinstallatie correct gedimensioneerd is. Of in mensentaal: we kijken welke installatie het meest efficiënt is met het minste warmteverlies voor uw specifieke situatie.

Zowel het ontwerp als de plaatsing van de componenten worden in samenspraak met de klant uitgetekend. We hechten dan ook veel belang aan een transparante, klantgerichte communicatie.

Maar ook nadien kunt u steeds bij ons terecht voor het onderhoud of bij eventuele problemen.

een uitgebreid overzicht

van verwarmingsinstallaties

Wij bieden onder andere volgende verwarmingsoplossingen:

  • Centrale verwarming op gas: dit is momenteel nog één van de meest toegepaste systemen voor centrale verwarming. Het rendement van aardgasketels is hoog en vraagt weinig onderhoud. Wij staan in voor de volledige installatie, inclusief de aanleg van gasleidingen en mogen als gehabiliteerd Cerga installateur (aardgas) instaan voor de keuring en de nodige attesten. Ook kunt u vrijblijvend een tweejaarlijks onderhoudscontract bij ons afsluiten.
  • Centrale verwarming met een warmtepomp. Dit wordt tegenwoordig erg aangemoedigd door de overheid omdat dit een zeer duurzame oplossing is. Dankzij de verschillende types warmtepompen heeft u hierin heel wat keuze en vindt u altijd wel een oplossing volledig op maat van uw woonbestemming. Verwarmen met warmtepompen is milieuvriendelijk en zorgt voor een lagere energiefactuur. De installatie kost wel wat, maar is op lange termijn absoluut rendabel. Voor het sanitair warm water is de combinatie met een warmtepompboiler ideaal.
  • Ook vloerverwarming wordt steeds populairder. Dit geeft namelijk een aangename warmte af, verspreid over het volledige oppervlak van de ruimte. In combinatie met een warmtepomp is dit een absolute topper waarmee u een optimaal rendement kan bereiken.
  • Radiatoren en convectoren: de traditionele manier voor warmteafgifte. In combinatie met vloerverwarming ideaal om grote temperatuursverschillen te overbruggen.

extra diensten

Onderhoud, herstel en vervanging

U kunt ons ook steeds contacteren voor het periodiek onderhoud, diverse herstellingswerken of de vervanging van uw huidige stooktoestellen zoals een condensatieketel of warmtepomp.

Let wel op: sinds januari 2022 mogen stookolieketels niet meer vervangen worden, tenzij er geen aansluiting op aardgas mogelijk is of wanneer de ketel enkel gebruikt wordt voor industriële processen. De meest recente regels en wetgeving hieromtrent vindt u via de website van de Vlaamse overheid.

Bart Ver Eecke schoolt zich constant bij en is onder andere:

  • Erkend technicus vloeibare brandstoffen
  • Erkend technicus gasvormige brandstoffen G1 & G2
  • Gehabiliteerd Cerga-installateur voor al uw aardgaswerken
  • Comfort partner bij Vaillant voor de beste warmtepompen + erkend technicus warmtepompen.

 

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

contact
Vragen?

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.