Koeling

een frisse woning

bij zomerse temperaturen

Onze zomers worden steeds warmer waardoor airco of koeling via een warmtepomp geen overbodige luxe meer is.
Bovendien worden onze woningen steeds beter geïsoleerd, waardoor ze minder snel opwarmen, maar daarna ook minder snel op een natuurlijke manier gaan afkoelen.

Bart Ver Eecke voorziet u van de ideale oplossing aan de hand van passieve of actieve koeling. Bovendien zorgen we niet alleen voor de plaatsing, maar daarna ook voor het onderhoud van uw installatie.

verkoeling

passief of actief

De verkoeling van uw huis kan op drie manieren gebeuren.

  • Aan de hand van een klassiek aircoysteem dat koude afgeeft onder de vorm van lucht. Deze aircosystemen kunt u perfect zelf installeren.
  • Aan de hand van een lucht-luchtwaterpomp met binnen- en buitenunit die niet alleen warme lucht kan afgeven, maar ook omgekeerd kan werken en als airco kan dienen.
  • Aan de hand van een passief ventilatiesysteem die z’n warmte afgeeft aan een verwarmingssysteem. (lucht-water- of grond-waterwarmtepomp).

 

Een passief systeem koelt het minst, maar vaak hebben woningen met dergelijke systemen ook een betere klimaatbeheersing en hoeft de woning slechts enkele graden extra gekoeld te worden, wat hiermee perfect mogelijk is.

een lucht-luchtwarmtepomp als airco

De voordelen

Wanneer u het budget niet heeft om dure installaties te laten plaatsen maar toch graag wil genieten van een koele woning tijdens bloedhete dagen, dan kan een lucht-luchtwarmtepomp een perfecte keuze zijn. We sommen enkele voordelen voor u op:

  • Een warmtepomp is sowieso een duurzame, groene energiebron
  • U heeft heel wat keuze tussen verschillende binnen- of buiten-units, waardoor we volledig op maat kunnen werken
  • Door de individuele bediening van verschillende units verkrijgt u een optimale temperatuur in elke afzonderlijke kamer
  • Lucht-luchtwarmtepompen doen in de winter ook dienst als verwarmingselement.

Let op: een lucht-luchtwarmtepomp zal niet altijd voldoen aan de EPB-normen. Vraag daarom zeker eerst raad aan uw specialist Bart Ver Eecke of dit voor u de juiste keuze is.

contact
Vragen?

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.