Ventilatie

strikte EPB/EPC-normen

wettelijk bepaald

In een nieuwbouwwoning of grondige verbouwing is een ventilatiesysteem verplicht. Het type systeem wordt bepaald door uw woonsituatie en de heersende wetgeving. We onderscheiden dan ook enkele verschillende soorten systemen, wat het er niet eenvoudiger op maakt.

Graag staan wij u bij met het nodige advies bij de keuze van uw ventilatiesysteem en dit volledig op maat van uw woning.

ons aanbod

ventilatiesystemen

Het is belangrijk om uw ventilatie door een erkende specialist te laten installeren. Zo bent u zeker dat uw systeem aan de nodige EPB-eisen zal voldoen.

Er zijn vier hoofdcategorieën van ventilatiesystemen, gaande van A (natuurlijke toevoer en afvoer) tot D (mechanische toevoer en afvoer). Welk type bij uw woonsituatie past hangt af van diverse factoren.

Wij installeren voornamelijk:

  • Ventilatiesystemen C waarbij enkel vochtige, vervuilde lucht wordt afgevoerd aan de hand van een standenschakelaar ongeacht de hoeveelheid luchtvervuiling. Dit systeem wordt veel toegepast bij verbouwingen.
  • Ventilatiesystemen C+ (healthbox) doen hetzelfde als de standaard C, maar de sturing is anders. Het systeem zal enkel werken wanneer dit nodig is en doet dit aan de hand van sensoren die vocht, CO2,… detecteren.
  • Ventilatiesystemen D voeren niet alleen de vervuilde lucht af, ze brengen ook verse lucht naar binnen aan de hand van een warmtewisselaar die de ingeblazen lucht filtert en op dezelfde temperatuur brengt als de afgevoerde lucht. Bij dit systeem kunt u voor tal van opties kiezen naargelang uw persoonlijke situaties.

EPC/EPB coördinator

Bart Ver Eecke

Bart Ver Eecke is een erkend ventilatie verslaggever en erkend Renson installateur. Dat maakt van hem dé geknipte man om u te helpen bij de keuze van uw ventilatiesysteem. U krijgt de allerbeste kwaliteit en kunt erop rekenen dat uw woning aan de steeds strenger wordende wettelijke eisen voldoet. Bij Bart Ver Eecke kunt u tevens ook rekenen op:

  • Advies en service op maat
  • Een degelijke prijs/kwaliteitsverhouding
  • Een klantgerichte aanpak
  • Ook na de plaatsing steeds paraat voor advies, onderhoud of eventuele problemen
contact
Vragen?

Voor vragen, contacteer ons vrijblijvend.