Hernieuwbare energie

Gebruik maken van hernieuwbare energie doet stilaan zijn intrede. Het is niet alleen voordelig voor het milieu, ook de energiefactuur zal sterk dalen. Wij zijn gespecialiseerd in de meest toepasbare technieken van hernieuwbare energie. Het gebruik van groene energie zal ook verplicht worden om een goed e-peil te behalen in nieuwbouwwoningen of grote renovaties.

Warmtepomp

​Er zijn verschillende types warmtepompen op de markt. Het verschil zit voornamelijk in de bronzijde, er kan gekozen worden tussen lucht en bodem als warmtebron. Naast deze keuze moet ook het warmteafgiftesysteem gekozen worden. Het rendement, kostprijs en de situatie zelf zal de dimensionering van een warmtepomp beïnvloeden. bij deze keuzes willen wij u graag verder helpen.

De voorwaarden + aanvraagformulier voor de premie van de netbeheerder zijn te vinden op http://www.eandis.be/eandis/pdf/9021035_Warmtepomp_2013_DataId_9178435_Version_1.pdf

Zonneboiler

Zonneboilers met thermische zonnecollectoren zijn een ideale oplossing om te profiteren van de gratis zonne-energie. De kostprijs blijft beperkt door de premies die te verkrijgen zijn. Er wordt altijd een naverwarming voorzien maar toch kan het systeem tot 60% besparing bieden op de kost voor het aanmaken van sanitair warm water, tevens is het ook goed voor het milieu.

Er zijn verschillende soorten en toepassingen mogelijk, die afhankelijk van de situatie waarin de zonneboiler geplaatst wordt, bepaald worden.

Het is mogelijk een simulatie te maken op http://www.energiesparen.be/energiewinst/zonneboiler.

De voorwaarden + aanvraagformulier voor de premie van de netbeheerder zijn te vinden op http://www.eandis.be/eandis/pdf/9021042_Zonneboiler_2014_DataId_10453858_Version_1.pdf.

PV installaties

De basis van een fotovoltaïsche installatie is de omzetting van zonnestralen in elektriciteit. Dit gebeurt in de cellen van de panelen. De opgewekte elektriciteit is gelijkspanning en dient dus door een omgevormd te worden tot bruikbare wisselspanning.

In belgië is het maximale vermogen aan te sluiten vermogen (AC) 5kW bij monofasige aansluitingen en 10kW bij 3-fasige aansluitingen. Het is belangrijk het nodige vermogen, type aansluiting en nog enkele belangrijke gegevens te kennen alvorens een installatie correct te dimensioneren.

Het is mogelijk een simulatie te maken ophttp://www.energiesparen.be/terugverdientijd_zonnepanelen